I dag lejede vi bil, en lille Fiat Panda. Jeg troede at jeg sagtens ville kunne ligge ved en pool i en uge, men det bliver altså for kedeligt. Derfor besluttede vi os for at udforske lidt af øst kysten af Kreta.

Kreta er jo enorm! Vi kørte og kørte, rundt og rundt til vi nåede vires første stop, Balo Beach/ Bay. Man skulle gå de sidste to km for at komme ned til området. Wauw! Det var hele den lange køretur og gåtur værd. Hold nu fast et syn. Azurblåt hav, lækker sandstrand og den fineste natur. Alt kombineret i en lille lagune.

Untitled-1_MG_1829 copy

Jeg skulle dog tisse noget så forfærdeligt, så jeg blev meget lettet da vi fik øje på to toiletter. Men gru og rædsel, de var lukkede! Så var der intet andet for end at finde tilbage til min indre naturkvinde og ordne sagerne på gammeldags maner. Og vi var vidst ikke de eneste der var med i den klub. Der har mænd det altså en del lettere, skulle jeg lige hilse at sige (fra mig selv?).

Untitled-1_MG_1834

Vi fik gået hernede lidt og skulle så op ad trapperne for at komme tilbage til toppen som vi startede fra. Min ikke eksisterende form blev testet, og den fejlede. Men op kom vi. Dog skulle Terji lige vise han var lidt mere Adventure end mig. På vej ned rev jeg mig på en plante så jeg fik en ridse på min tå. Terji skulle dog lige overgå det, ved at støde sin tå mod en sten. Det resulterede i flækket negl OG tå og en sko fyldt med blod! Heldigvis var vi ikke langt fra bilen, som nu var omringet af geder, så vi hoppede i bilen og fandt et supermarked, efter en god bumletur over en stenfyldt vej. Her fandt vi plaster og lidt snack.

For øvrigt blev min højdeskræk virkelig sat på prøve. På turen til Balo og videre til Elafonissi kørte vi i afsindigt høje bjerge med skråninger der sagde spar to. Nogle steder kunne der kun køre en bil, så hvis vi havde mødtes med en anden, måtte den ene bakke. Gisp! Heldigvis gik det hele, men Svend Sved fik vist sit ansigt igen i dag.

Turen til Elefonissi var lang og snoet, og vi for os vild et par kilometer. Men vi fandt frem til det, og blev desværre lidt skuffede. Jovist, stranden var fin med blåt vand. Men det blæste en halv pelikan og sammenlignet med Balo, var det ikke turen værd. Men det var nu godt at få oplevet lidt.

_MG_1876

Turen hjem til hotellet igen tog ca. 1,5 time og jeg var også blevet godt træt af at køre.

Frokosten blev for øvrigt spist på en restaurant på toppen af Kreta med en fin udsigt. Her stod den på mousakka og mars is. Perfekt kombi!

_MG_1864