I dag skulle vi på tur til Vatikanet. Som tidligere nævnt, ligger vores hotel ikke i centrum og vi bruger derfor lidt tid på at komme derind. Så vi var fremme ved Varikanet ved 11 tiden.

Det første syn der mødte os, var en gigantisk, lang og enorm… Kø. Dette var til at komme ind på museerne. Sygt! Så vi tænkte, aaargh, det kan vi vidst godt undvære. I stedet tog vi hen til St. Peters kirken, som ligger ved en stor åben plads. Endnu en gang kø for at komme ind, men denne var mere overskuelig, så vi stillede os ind. St. Peters kirken er lige som alt andet hernede stort og overdådigt. Men den er også meget smuk. Guldudsmykninger overalt i loftet, store udskæringer og malerier. Der er enormt!

899apb

Herefter tog vi til Trastevere, en lidt mere nede-på-jorden område af Rom med hyggelige, små gader og spisesteder. Her fik vi en god frokost. De andre fik spaghetti, jeg fik pizza. Typisk italiensk. Vi er for øvrigt blevet okay til at finde rundt i Rom’s transport system. Metroerne er ligetil, men busserne kræver lidt mere tilvænning.

9c

Om aftenen fik vi igen vandret en masse. Denne aften sluttede vi af med lidt nørderi i form af aftenbilleder. Rom er smukt lyst op om aftenen, og giver et helt nyt syn på byen. Herunder er fx et billede af Colosseum i nattelyset.

9d