Scuba diving eventyret blev sat igang idag. Fantastisk, udfordrende og en anelse kvalmefremkaldene.

Okay, lad mig starte fra begyndelsen. Vi blev igen hentet på hotellet, dog en smule forsinket. Men vi er blevet vandt til at man ikke skal tage alting så tungt. Så vi var glade og spændte. I dag var ruser dag, a la det var os og dem fra Rusland. Sikke en masse kulturer man oplever herhenne. Men ingen danskere! Vi er ikke stødt på en eneste endnu, hvilket er ret utroligt.

Vi skulle i dag kun køre en meget kort tur, indtil vi var fremme ved et andet hotel. Her fik vi mødt vores dykkerinstruktør, som bad os udfylde nogle formler. Det er disse standard formler, som vi også skulle udfylde ved ziplining a la Vi er ikke ansvarlige for hvis du drukner, kommer til skade el. Lign. Meget standard virkelig.

Derefter skulle vi se en film, som forklarede hvordan hele proceduren ville komme til at foregå. Det indebar sikkerhed undervejs og hvilke tegn man skulle kunne. Og man skulle aldrig gå i panik, uanset hvad der skete.

GOPR4137

Herefter fik vi vores dykkerdragt, svømmefødder, maske osv. på, og så hoppede vi ellers i poolen. Her viste instruktøren os hvordan man trækker vejret ved hjælp af iltmasken, hvad man gør hvis ens maske bliver fyldt med vand og hvordan og hvornår man skal udligne tryk. Han forklarede en masse andre ting, som vi så skulle afprøve en efter en. Meget udfordrende, og sværere at trække vejret end jeg havde regnet med. Vi svømmede lidt rundt i poolen, til vi følte os mere sikre på udstyret.

Nu var det tid til at prøve det rigtigt. Så vi hoppede alle ombord på en båd, og sejlede ud på havet.

2

Jeg havde ikke tænkt på at vi skulle ud at sejle (øh duuuh), så jeg havde ikke taget sø-sygepiller med. Big mistake. Jeg fik den største kvalme lige før vi skulle hoppe i vandet, og jeg tænkte… nej, nu er det hele ødelagt.

Men instruktøren har heldigvis set søsyge før, og vidste at det ville blive bedre, så snart vi kommer under vandet. Rigtigt nok. Jeg var kun 1 meter nede, før søsygen forsvandt og jeg fik det meget bedre. Jeg havde i starten lidt problemer med at udligne trykket i ørerne, men fik heldigvis rettet op på dette med hjælp fra instruktøren. Så var det ellers bare at flyde rundt ved havbunden, hvor vi fik set både koralrev og fisk. Så smukt, og en fed oplevelse! Der er noget helt surrealistisk ved at befinde dig helt dernede, omgivet af hav og stadig kunne trække vejret.

1DCIM102GOPRO3

Jeg havde ingen tidsfornemmelse, så om vi var dernede i 20 eller 40 minutter ved jeg ikke, men jeg fik set en masse, og det føltes ikke som om vi skulle skynde os. Tilbage var bare at komme op i båden igen. Og her startede dagens anden møde med mr. Søsyge. Yes, han vendte tilbage så snart jeg var oppe ved havoverfladen igen. Og denne gang havde han ikke nok i kun at gøre mig lidt rundtosset. Næ nej, jeg skulle have hele oplevelsen. Så jeg lå der i vandet og flød rundt i mit eget, oh well… Søsygen fortsatte hele vejen ind til land, og lidt til. Så det var desværre ikke den fedeste afslutning. Men jeg tror at når søsygen er gået væk igen, vil jeg kun se tilbage på denne oplevelse som en kæmpe ting!