Så er det efterhånden ved at være slut på min rejse. Og det er jeg egentlig glad for.

Jeg er nu kommet frem til Bangkok, hvor jeg skal have en sidste overnatning inden turen går hjemad.

For at opsummere, kan jeg sige at rejsen har været god. Der har både været op- og nedture, men alt i alt er jeg glad for at jeg tog afsted, da jeg har fået en masse erfaringer og oplevelser med hjem. Jeg har dog også fundet ud af at hvis jeg skal til Asien igen, så skal det være sammen med andre. Det er simpelthen så håbløst når man står ene om situationen i et land der ikke forstår én.

Kina var langt fra hvad jeg forventede. Beijing især. Jeg følte virkelig at folk kun var ude på at snyde mig, efter den dårlige oplevelse. Beijing skuffede også rent bymæssigt. Jeg synes ikke den var noget særligt, og hvis det ikke var for turistattraktionerne, så behøvedes jeg ikke at komme tilbage. Men det var netop turistattraktionerne der gjorde den del af turen rigtig fed. Summer Palace, Den kinesiske mur og The Forbidden City var helt fantastiske. Især førstnævnte overraskede meget! Det var så smukt derinde. Så jeg ville tage tilbage til Beijing igen engang, for at gense disse smukke steder.

Shanghai overraskede også, men positivt. Det var en rigtig dejlig by med både højehuse og smukke haver. Det eneste der dog talte ned, var trafikken. Jeg har aldrig oplevet så forfærdelig trafik, hvor der konstant er dytten og blinken for ørerne og øjnene. Jeg kunne forestille mig det må være noget i den stil at have tinitus. Forfærdeligt!! Men alt i alt kunne jeg rigtig godt lide den by, selvom det ligessom i Beijing kneb lidt med det engelske.

Så gik turen til Vietnam og Hanoi. Første indtryk var kaos! Kaos og mere kaos! Trafikken er fuldstændig sindsyg, og man er ved at blive kørt ned hvert 5. sekund… men det sker ikke! Utroligt nok. Og efter et par dage går man bare lige ud i trafikken, ligeglad med om der kommer diverse køretøjer imod sig fra alle retninger, for sådan gør man bare.

jeg lærte faktisk helt at holde af Hanoi, så da jeg tog derfra og tog mod Halong Bay var det en underlig fornemmelse.

Nu er jeg som sagt i Bangkok, og indtil videre har det været godt også. Jeg når desværre ikke at se Bangkok ny, men jeg mødte en engelsk pige som hed Kirstie, som jeg spiste aftensmad sammen med her på hotellet. Det var helt rart ikke at spise alene for en gangs skyld.

Og jeg blev for øvrigt hentet ude i lufthavnen af folk som arbejder her på hotellet. Dejligt.

Så alt i alt, en dejlig, men noget anderledes tur end jeg har haft før, med både gode og dårlige oplevelser, i hvert fald nogle jeg aldrig glemmer.

Så jeg siger tak for denne gang, og ser frem til flere rejser i horisonten.

111

Hav en dejlig aften.