Min dag idag har været super god! Jeg har været rigtig glad, og jeg ved ikke om det er fordi jeg havde musik i ørerne eller stederne jeg besøgte. Tror det er begge ting.

Da jeg vågnede i morges og kiggede ud af vinduet så jeg sne! Weee… Jeg elsker sne!

Så jeg skyndte mig at få (det varme) tøj på og så smuttede jeg ellers ud i vintervejret.

Jeg må indrømme det, at Beijing ikke er min favorit by. Den siger mig ikke rigtig noget, men det var som om at sneen gjorde byen bedre, så det var dejligt. Jeg synes at Beijing er alt for stor, travl og fyldt med for mange shopping centre (ja, det er mig der skriver det).

Til gengæld har de turist attraktioner jeg har været på været ganske fantastiske… Lige bortset fra igår hvor jeg besøgte Tv-Tårnet, og kom op i 238 meters højde, blot for at finde ud af at udsigten var næsten lig med nul pga. al den smog der er i byen. Typisk! Så jeg var kun deroppe i 10 minutter og så tog jeg ned igen.

0 0a

Idag var jeg i Summer Palace, som jeg ellers havde afskrevet og ville tage til Temple of Heaven istedet, men af en eller anden grund valgte jeg det andet. Og det var et rigtig rigtig godt valg! Summer Palace er et ENORMT område, og fordi de sneede var det et stort vinterlandskab. Så smukt!

0b 0c 0d 0e0f

Her var templer, flotte malerier, broer og de smukkeste søer man kan kunne tænke sig. Jeg var virkelig i mit es derude, men det vildeste… Folk kunne engelsk!!! Altså ikke perfekt, men mange kunne engelsk. Det var så dejligt for jeg er virkelig begyndt at blive træt af at folk svarer tilbage på kinesisk når jeg spørg om noget, eller bare vender hovedet den anden vej.

Og så var der sindsygt mange der ville tage billeder af mig, og nogen prøvede at gøre det i smug. Det er virkelig underligt, men man vender sig til det.

Efter vidunderlige Summer Palace, ville jeg tage hen til Temple of Heaven, og her var kl. 4, så det var også ved at være mørkt. Men jeg kunne slet ikke finde det, og når jeg spurgte folk om vej, SURPRISE… så kunne de ikke engelsk. Så jeg gav op i gik i et kæmpe 5. etagers marked istedet. Men det var det sygeste gedemarked hvor man blev hevet og flået i fra alle sider, for at købe et fake smykke eller en kopi af en Louis Vuitton. Så jeg gik hurtigt ud derfra igen, og tog metroen (som igen igen var proppet så man nærmest stod oppe på hinanden) til et sted hvor jeg vidste man kunne få en Peking And.
Den har jeg villet prøve siden jeg kom til Beijing, og jeg blev virkelig ikke skuffet. Den var så lækker, og så serverede de den med noget østersovs og pandekage. Jeg betalte ca. 150 kroner, og så var det også med Sprite og en kæmpe øl. Så det var ok.

0g

Så nu er kl. 8 om aftenen, og jeg er hjemme på hotellet idag. Dejlig dag, men jeg glæder mig til at komme videre. Så jeg tager til Shanghai imorgen med lyntoget.

Ønsk mig held og lykke med at finde det rigtige tog! :S

– Monica