For lige at komme med en opdatering omkring svindlen for sidste gang, kan jeg fortælle de af jer som ikke vidst det, at jeg istedet for de 800 kroner som jeg først havde troet jeg havde betalt, var der i virkeligheden blevet trukket 7000 (!) kroner fra min konto.

Så igår var jeg desværre utroligt ked af det og sur, og havde mest af alt bare lyst til at hoppe på et fly hjem til Danmark igen. Men man ved jo at når man først har ramt bunden, så er der kun en vej tilbage, og det er op!

Så jeg gav den en sidste skalle idag, og besøgte 4 politistationer, og 5 timer senere havde jeg næsten alle 7000 kroner tilbage igen! Jeg forklarede og forklarede, og politiet endte med at køre med mig til te-huset, som vi kunne se var et af de steder der havde trukket penge. Det viste sig at det var dem der havde trukket samtlige 7000. Svindel og humbug. Og da politimanden var der, så skulle der jo ikke diskuteres og de pungede op med det samme. No one messes with a Thestrup girl!

Så det var selvfølgelig en kæmpe lettelse at få så mange penge igen, men mest af alt var jeg glad for at de sataner ikke fik lov til at snyde mig, og at de bliver politianmeldt!

Så efter idag ser jeg meget mere positivt på turen, og er nu klar til at kæmpe imod hvilke som helst forhindringer der skulle komme min vej.

Men nu nok om det. Heldigvis er det også sket gode ting. I foregårs var jeg fx. oppe og gå i bjergene på Den Kinesiske Mur ved Mutinyu. Kæmpe oplevelse, og udsigten var så flot. Det lignede et maleri, med en dal og i baggrunden stod bjergene. Og så var der ovenikøbet en let tåge der lå nede i dalen, hvilket bare gjorde det endnu flottere.

6

Jeg blev hentet om morgenen, og fandt ud af at jeg var den eneste der havde booket, så det blev en privat tour istedet. Fedt 🙂 Og guiden var rigtig god og fortalte om alt. Og når man har set billeder af muren, tror man det ikke, men den er virkelig stejl nogle steder. Hold da op, min form blev virkelig testet… og den fejlede. Jeg følte mig helt akavet når jeg stoppede og prustede hver gang jeg havde taget 30 trappetrin, mens min guide bare løb op af. Sygt! Men han tager også turen 3-4 gange om ugen, sååå… 🙂

7b 7b

7a 7 9

Da vi skulle ned af bjerget igen, prøvede vi en bane der hed Tobbaca (eller noget i den dur). Det er en lille vogn du sidder i med en stang, så du selv kan styre hastigheden: Virkelig sjovt og uhyggeligt, men det fik mit lille adrenalin hjerte til at banke igen. Fed fornemmelse!

Igår kom jeg så i Den forbudte by, efter mange “web designere” og “art students” havde prøvet at stoppe mig. Jeg gav dem et meget surt blik, kan jeg godt love jer for.

Den Forbudte By er jo enorm! Det tog en time at gå ned for enden. Men det var virkelig også en oplevelse. Flotte bygninger og udskæringer over dele hele, og mange mennesker til trods for at kl. var 8.30 da jeg kom derhen.

1b 1c 1d 1a

Efter den tur, gik jeg over på pladsen lige overfor, og man skal seriøst igennem sikkerhedschecks uanset hvor du går. Det er virkeligt anstrengende, men man må jo indordne sig efter deres forhold.
På pladen tog jeg en metro videre til Beijing Zoo og Aquarium, og så bl.a. pandaer, delfiner og hvide tigre. Og så var der de mest nuttede bjørne.

2a 2b 2c

I zoo var jeg inde og bestille en ret kinesisk mad, og jeg ved ikke hvad det er, men i stort set alle retter man får hernede er der noget der ligner en lille kugle af lort oveni i. Det ser så klamt ud, og jeg springer altid pænt udenom, men måske bliver jeg på en tudpunkt nødt til at prøvesmage. Pyh.

Derudover er der altid en lille suppe med til forretterne, oftest en æggesuppe. Og den er slet ikke mig. Forestil jeg et spejlæg der stadig er rimelig råt, hakket op i 3 stykker, hældt ned i en skål med kogende vand og lidt salt og peber, og voila… du har et styks klam æggesuppe. Den bliver jeg altså aldrig fan af.

2d

Men alt i alt er mit humør godt på vej op igen, og jeg glæder mig til de oplevelser der venter.

Indtil næste blogindlæg, kan jeg lige give jer top 5 over mærkelige/irriterende ting i Kina:

1. Svindlere. Ikke mere at sige her.

2. Metroen. Der er kaos! Man når ikke altid ud, fordi folk masser sig ind, og uanset hvilket tidspunkt man tager metroen på, er den ALTID proppet.

3. Trafikken. Ogå kaos. Alle, inklusive biler og fodgængere, går og kører over for rødt. Man skal bare hele tiden være obs, for ingen holder tilbage for nogensomhelst.

4. Alle folk, inklusive kvinder, spytter over det hele. Og det er med en rigtig harkelyd, så det gør det ekstra lækkert.

5. Sikkerhedscheckene. Uanset om du skal i metroen, på museer, i shoppingcentre eller andet, skal din taske stort set altid scannes. Det er værre end lufthavnen.